Symposium Online begeleiding in het Onderwijs

'Eigenaarschap van leren in het digitale tijdperk: van docent naar student'.

Door de mogelijkheid om 24/7 online te zijn verandert de manier van leren. Studenten bepalen steeds vaker waar, wanneer, en hoe ze bezig zijn met de leerstof. Hierdoor zal het onderwijs gaan veranderen naar een meer gepersonaliseerd en vraag gestuurde vorm waarbij het eigenaarschap van het leren verschuift van onderwijsinstelling en docent naar de individuele student. Om adequaat te reageren op deze ontwikkelingen en aansluiting te houden bij de nieuwe digitale generatie dient het design van het onderwijs, het onderwijsproces en de onderwijsprofessional mee te veranderen. Scholen en docenten zoeken steeds vaker naar digitale en online hulpmiddelen om betere resultaten te bereiken met hun studenten. Er ontstaan nieuwe vormen van onderwijs en reguliere studie-, stage- en afstudeerbegeleiding steeds vaker ondersteund met online begeleiding en e-coaching. 

Sheets en filmpjes van de 3e editie

Meer dan 100 onderwijsprofessionals uit 27 verschillende onderwijsinstellingen kwamen voor deze 3e editie samen bij de Hogeschool Fontys om geïnspireerd te worden over de mogelijkheden hybride begeleiding. Vragen die aan bod kwamen waren:

  • Waarom vraagt dit digitale tijdperk om andere verhoudingen binnen het onderwijs?
  • Wat zijn de ervaringen in de praktijk bij andere onderwijsinstelingen met het online begeleiden van studenten?
  • Wat is de meerwaarde van een hybride vorm van begeleiding binnen onze organisatie en hoe kan ik dit implementeren in mijn eigen organisatie?

Bekijk hieronder de sheets van de plenaire sprekers: 

Bekijk hier de sheets van de verschillende inspiratiesessies:

-> Speciale Masterclass i.s.m. Fontys <-

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van online begeleiding in het onderwijs? Samen met Fontys Educational Designers (FED) is de Masterclass 'Online Begeleiding voor Onderwijsprofessionals' opgezet. Met deze training krijgen onderwijs-professionals een stevige basis in de wereld van online coaching. De eerste trainingsgroep heeft in 2017 plaatsgevonden en zat direct vol. Daarom wordt deze Masterclass speciaal voor Fontys in 2018 nog tweemaal aangebonden door eCollegePro. Inschrijven voor de edities van 2018 kan vanaf vandaag. 

Meer weten over deze masterclass, klik hier: Masterclass Online Begeleiding voor Onderwijsprofessionals.

Samen met je collega's aan de slag met het online begeleiden van studenten? 

Meer weten over de mogelijheden van online begeleiding voor uw onderwijsinstelling? Klik hier: inspiratie-sessies

Of maak een oriënterende afspraak met een van onze adviseurs. Neem contact met ons op via 013-8507546 of dit formulier: contact

 

eCollegePro AdresWeb AdreseCollegePro AdresWeb Email