Handboek voor online begeleiding (e-coaching)

Direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen (4e druk)

ecoaching handboek 4edrukHet eerste echte handboek voor online begeleiding. Dit handboek bevat naast een grondig theoretisch kader, een compleet uitgewerkt praktisch onderdeel waarin het ABC-model en de eCP-methodiek stap voor stap worden uitgelegd. Tevens bevat het boek een hoofdstuk dat gebaseerd is op de praktijk ervaringen van ruim 30 e-coaches. Het boek eindigt met een compleet uitgewerkt voorbeeld van een e-coachingstraject.

Dit is het eerste handboek dat iedere geïnteresseerde in online begeleiding werkelijk op weg zal helpen om direct aan de slag te gaan met het nieuwe coachen.

E-coaching: direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen

De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij e-coaching kunnen coachingstrajecten effectiever en efficiënter worden ingericht, waardoor cliënten snel en resultaatgericht kunnen worden geholpen met hun vragen. Deze nieuwe vorm van coaching vraagt om nieuwe vaardigheden van de coach.

In dit boek worden de verschillende vormen van e-coaching (Skype, video, telefoon, chat, mail en sms) besproken, waarbij de focus ligt op mogelijkheden van het schrijven binnen mail-, chat- & sms-coaching.

Uniek model voor effectieve gedragsverandering 

Aan de hand van het ABC-model voor e-coaching komen alle unieke ingrediënten van Het Nieuwe Coachen aan bod. U kunt hierbij denken aan o.a. de mogelijkheid om op afstand te coachen, frequente contactmogelijkheden, sociale anonimiteit en de kracht van schrijven.

Speciale vaardigheden

Om een goede e-coach te zijn, hebben coaches extra vaardigheden nodig. Dit boek brengt die vaardigheden in kaart en helpt de lezer deze te ontwikkelen. Ook bevat dit boek handvatten om e-coachingstrajecten vorm te geven, inclusief het opstellen van een e-coachcontract. 

Voor professionele begeleiders

E-coaching is geschreven voor coaches, studenten, onderwijsprofessionals, mentoren, loopbaanadviseurs, supervisoren, HR-professionals, (studie)decanen en leidinggevenden die aan de slag willen met het nieuwe coachen.

Extra's 

- Inclusief gratis e-book 

- Inclusief 3 maanden gratis gebruik van de online werkomgeving voor coaching: Pluform.com

Gegevens

- E-coaching: direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen (4e druk - 2018)

- Anne Ribbers en Alexander Waringa

- Uitgeverij Boom/Nelissen | EAN: 9789024401567

- Gebonden, 216 pagina's: € 32,50

Bestellen kan via: E-coaching: direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen

 

 

eCollegePro AdresWeb AdreseCollegePro AdresWeb Email