Het ABC-model voor online begeleiding

Ook bij online begeleiden draait het om de professionale relatie tussen de begeleider (coach, mentor, adviseur) en de cliënt/ student. Bij inzet van de geschreven, asynchrone dialoog biedt het ABC-model handvatten om deze relatie vorm te geven. Dit procesmodel is speciaal ontworpen voor online begeleiding en omvat de belangrijke elementen en eigenschappen die online begeleiding kenmerken. 

Het ABC-model (Accelerated Behavioral Change) gaat uit van de mogelijkheden van de mens (onder meer intrinsieke motivatie en cognitie) en zijn beperkingen (overtuigingen, omgeving, tijd en support). Het frequente contact, de kleine stapjes, een continue dialoog, de zich opstapelende succeservaringen en de hoge mate van reflectie bij asynchrone online begeleiding dragen bij aan versnelling en realisatie van gedragsverandering.

De 3 fasen van het ABC-model

Een begleidingstraject (coaching, mentoring, advies) volgens het ABC-model bestaat uit de volgende drie fasen:

Lees in dit artikel meer over dit model, inclusief een grafische weergave: ABC-model voor online begeleiding (bron: Counselling Magazine)

Meer weten?

Wilt u meer weten over eCollegePro de mogelijkheden tot samenwerking bespreken? Neem contact met ons op via 013-8507546 of dit formulier: contact.