Casus: Minor E-coaching aan Saxion Hogeschool

Hogeschool Saxion biedt speciale Minor 'E-coaching' 

Als eerste hogeschool in Nederland biedt Saxion een speciale minor (30 ECTS) aan die geheel gewijd is aan online begeleiding en behandeling. 

De inzet van moderne technologieën maakt steeds meer toepassingen mogelijk waarbij coaching op het gebied van gezondheid en psychisch welbevinden op afstand mogelijk is.  

Technologie wordt dan ingezet als verbindende schakel tussen mensen. Daarom heeft Saxion met ondersteuning van eCollegePro de minor 'E-coaching' ontwikkeld. Studenten worden daar bekend gemaakt met de mogelijkheden en worden onderwezen in de competenties, zodat ze op het gebied van E-coaching aan de slag kunnen gaan. 

Ondernemende houding

Niet alleen leren studenten in deze Minor zelf een E-coachingstraject uit te voeren; ze leren ook hoe je een traject op maat kunt maken voor de cliënt of doelgroep. Daarnaast leren ze in deze minor over de achtergronden van en de wijze waarop deze manier van werken invloed heeft op de prestaties en veranderingen van cliënten. Naast deze vaardigheden zal er een toegepast praktijkonderzoek uitgevoerd kunnen worden met betrekking tot E-coaching en E-health. De minor vraagt dan ook om gemotiveerde studenten met een ondernemende houding die deze werkwijze kunnen toepassen op hun eigen doelgroep.

Samenwerkingsminor

Deze minor is een samenwerking tussen vier academies/opleidingen Mens & Arbeid (AMA), Mens & Maatschappij (AMM), Gezondheidzorg (AGZ) en Bestuur, Recht & Ruimte (ABR&R, specifiek de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening - SJD), en is bedoeld voor zowel voltijd- als deeltijdstudenten. De minor is toegankelijk voor studenten die vaardigheden met betrekking tot coaching hebben opgedaan in hun opleiding of onderwijs in gesprekstechnieken hebben gevolgd. Verder biedt de minor verschillende mogelijkheden voor het toepassen van E-coaching binnen hulpverlening, managementontwikkeling, coaching en gezondheidszorg. Meer informatie of inschrijven voor deze minor? Dat kan via deze site: Kies op Maat.

Of via Marie-Louise Rickhoff, hoofddocent/onderzoeker van de Academie Mens & Arbeid, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Samenwerking eCollegePro

Saxion heeft de hulp ingeroepen van eCollePro om de scholing op het gebied van de docenten en studiebegeleiders bij te scholen op het het gebied van online begeleiding. Er is voor deze professionals een speciale tweedaagse masterclass ontwikkeld en uitgevoerd. Verder wordt binnen deze Minor gebruik gemaakt van het ABC-model en de eCP-methodiek, het handboek E-coaching en de online begeleidingstool Pluform.com.

Tweedaagse Masterclass

In nauw overleg is de masterclass ‘E-coaching voor Onderwijsprofessionals’ georganiseerd voor alle betrokken Saxion medewerkers. Binnen deze groep is er zowel offline als online geoefend met nieuwe online vaardigheden.

Opdrachtgevers

Naast bovenstaande case heeft eCollegePro inmiddels vele onderwijsprofessionals (studie- begeleiders, decanen, studentenpsychologen, docenten, mentoren, studiecoaches, loopbaan- adviseurs, schoolmaatschappelijk werkers, stage-coördinatoren en vaardigheidstrainers) opgeleid bij onder andere: Scalda, ROC Horizon, ROC Midden Nederland, Da Vinci College, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool NHL, Universiteit van Amsterdam, Tilburg University, Technische Universiteit Eindhoven, Nyenrode Business Universiteit, Wenckebach Instituut, Politieacademie en Managementinstituut de Baak. 

Meer informatie 

Wilt u in contact komen met Marie-Louise Rickhoff of met één van onze adviseurs? Neem contact met ons op via 013-8507546 of dit formulier: contact

eCollegePro AdresWeb AdreseCollegePro AdresWeb Email